vrijdag 21 maart 2014

Weer thuis

Na een weekje vakantie in Nederland, nu weer lekker thuis bij mijn mannetje! Het was heerlijk om bij mijn familie te zijn en weer door mammie verzorgd te worden :) en ja, dat kan ze heel goed! 

Tijdens mijn vakantie werden de groente in de moestuin door manlief water gegeven. En dat savonds laat nĂ¡ zijn werk.. Een echte topper, want zelf heeft hij heel weinig met een moestuin (ondanks dat hij een Franse tuinman is van beroep) maar wat niet is kan nog komen ;)

Het is van de week erg warm geweest in Zuid Frankrijk, het onkruid staat hoog! Ook de zaadjes zijn snel gegroeid. Hieronder een foto van enkele kleine slaplantjes  (slamix van www.mooiemoestuin.nl)

De slazaadjes heb ik besteld op de website www.mooiemoestuin.nl dit is een echte aanrader. Zakjes zaad kosten maar 0,50 eurocent en ze heeft heel veel leuke soorten zaad! Ik heb buiten gezaaid onder glas, ideaal. Voorheen probeerde ik het wel eens binnen voor te zaaien, maar dat is geen succes! De plantjes schieten de lucht in en worden heel zwak en gaan uiteindelijk dood. 

De oogst van vandaag: radijsjes en sla! Wat heerlijk om na thuiskomst verse groente te hebben! Ik voel me gezegend.

Van de sla maak ik vanavond een kleine salade, francois ziet me alweer aankomen! Na een week lang pizza, frites en pasta gegeten te hebben, neem ik aan dat hij het dit keer iets meer waardeert haha! Dat hoop ik dan..  
Van de overige salade maak ik morgen een groene smoothie, jaja ook ik ben overgehaald door mijn zussen. Ik ga morgen meteen een goede blender halen, want met mijn staafmixer kom ik toch niet zo ver. 

Fijn weekend lieve mensen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten