maandag 7 april 2014

Moestuinmaandag 7 aprilVan het weekend is het gras gemaaid door manlief!!! Dit voor het eerst weer in lange tijden. Héél fijn, we kunnen weer normaal lopen ;) EN ik kan ons hondje weer in de gaten houden! Die werd onzichtbaar in het hoge gras/onkruid. 

Sissy is moe en voldaan als ze is meegeweest naar de moestuin. Het is altijd gezellig met sissy.

Onze groentebedden liggen, vreemd genoeg, tussen het gras. Het is voor mij niet te doen om alles onkruidvrij te houden.. ;) Ik heb er al moeite mee met het onkruidvrij houden van de bedden hihi. 


Op het moment groeit alles erg goed! De sla, rucola, peulen, radijs, en de tuinbonen. Helaas zitten de tuinbonen onder de zwarte luis, binnenkort even met brandnetelgier spuiten? Mijn vader spoot ook vaak gewoon met water... Dat hielp volgends hem. Iemand tips? :)

De eerste peultjes komen te voorschijn!! Dit is voor mij nou zo'n magisch geluksmoment! Joepie. 

Zoekt en gij zult... Vinden!! 


 Sooo cute! 

Waar ik ook heel gelukkig van word, zijn verse bloemen uit eigen tuin! Er kunnen er niet genoeg van in huis staan.
Na een week lang regen, is het nu heerlijk warm! 25 graden, dat wordt moestuinieren! Ik heb nog 1 week vakantie en dan mag ik weer werken! Het campingseizoen is weer bijna begonnen, laat de toeristen maar komen! 

 
Moestuinmaandag is een initiatief van Helena, moestuinblog: Hollandse Klei

2 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke tuin in Frankrijk! Fantastisch grote kroppen sla gewoon buiten! Tegen die zwarte luizen kan brandnetelgier of heermoesgier helpen, eerst de tuinbonen afsluiten met de tuinslang schijnt ook wonderen te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel Marjan voor je lieve reactie! De sla groeit goed in deze periode van het jaar, zomers is het helaas te warm buiten en schiet het heel snel door! Ik geniet nu dan ook heel veel van de sla! Brandnetelgier, ik ga het proberen! Heermoesgier is ook een leuk idee, daar heb ik er zo veel van op de moestuin :)

    BeantwoordenVerwijderen